(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Perníčky
Potřebné ingredience
600 g hladké mouky, 300 g cukru moučka, 150 g medu, 150 g másla, 2 vejce, 2 žloutky, 2 lžíce kakaa, 1 balení perníkového koření, 2 lžičky jedlé sody. Bílková poleva: 1 bílek, 150 g moučkového cukru, 1 lžíce horké vody, trocha citrónové šťávy
Postup přípravy
Máslo vyšleháme s cukrem, medem a vejci do pěny. Přidáme koření, sodu a nakonec zapracujeme kakao a mouku. Vypracujeme polotuhé těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne. Pak z těsta vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary – hodně podsypávat moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 170˚C (horkovzduch). Hned po upečení potřeme perníčky rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí ozdobíme bílkovou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé